array(6) {
  ["description"]=>
  string(982) "

Torcon is the construction manager for Valley’s new acute-care hospital in Paramus. The 910,000 sq. ft. facility is currently under construction on a new campus adjacent to Valley’s Robert & Audrey Luckow Pavilion.

Comprising three 7-story wings and an integrated three-story podium, the new hospital will provide more than 370 single-patient rooms to enhance patient privacy, safety, and comfort. The facility features the latest technologies and is designed to accommodate new care models through features such as universally sized operating and procedure rooms, which will enable the hospital to adapt to changing needs and medical technology.

Valley also focused on its environmental responsibilities with all aspects of the new project by implementing smart sustainable design that minimizes waste and preserves natural resources. Included is an integrated 1500-car parking structure with an expansive green roof – one of two on the project.

" ["details"]=> array(3) { ["location"]=> string(19) "Paramus, New Jersey" ["architect"]=> string(14) "HDR Architects" ["key_facts"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["text"]=> string(23) "Construction Management" } [1]=> array(1) { ["text"]=> string(16) "910,000 sq. ft. " } [2]=> array(1) { ["text"]=> string(12) "New facility" } } } ["featured_image"]=> int(590) ["full_width_images"]=> array(1) { [0]=> int(590) } ["left_column_images"]=> array(3) { [0]=> int(594) [1]=> int(592) [2]=> int(589) } ["right_column_images"]=> array(3) { [0]=> int(593) [1]=> int(591) [2]=> int(589) } }
Valley Health System

The New Valley Hospital

Torcon is the construction manager for Valley’s new acute-care hospital in Paramus. The 910,000 sq. ft. facility is currently under construction on a new campus adjacent to Valley’s Robert & Audrey Luckow Pavilion.

Comprising three 7-story wings and an integrated three-story podium, the new hospital will provide more than 370 single-patient rooms to enhance patient privacy, safety, and comfort. The facility features the latest technologies and is designed to accommodate new care models through features such as universally sized operating and procedure rooms, which will enable the hospital to adapt to changing needs and medical technology.

Valley also focused on its environmental responsibilities with all aspects of the new project by implementing smart sustainable design that minimizes waste and preserves natural resources. Included is an integrated 1500-car parking structure with an expansive green roof – one of two on the project.

Project Details

Client
Valley Health System
Location
Paramus, New Jersey
Architect
HDR Architects
Key Facts
Construction Management
910,000 sq. ft.
New facility
entrance to the new valley hospital
patient room at the new valley hospital exterior and courtyard of the new valley hospital lobby and artrium at the new valley hospital
the new valley hospital during construction exterior of the valley health system's new valley hospital lobby and artrium at the new valley hospital